Ciorba de praz cu afumaturi

Reteta culinara Ciorba de praz cu afumaturi din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de praz cu afumaturi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de praz cu afumaturi

 

O reteta romaneasca ce merita inclusa in meniu. Sanatoasa ,satioasa si cu putine calorii .  

o bucata os afumat,eu am avut griban 2-3 linguri zarzavat pentru ciorba o felie telina tocata 1 morcov tocat un pastarnac tocat 3 linguri ardei gras tocat (congelat sau borcan) 600 grame praz taiat bucati mai mari 2 linguri orez 500 ml zeama de varza fiarta separat. un pic piper verdeata

Carnea o punem la fert ,dupa ce a dat cateva clocote ,schimbam apa si o punem din nou la fiert.

Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul,mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul pastarnacul,telina ,ardeiul gras si lingurile de zarzavat.

Mai fierbem 10 minute,la sfarsit adaugam prazul si orezul,lasam sa fiarba 8 minute,adaugam zeama de varza sau borsul,lasam 2 minute ,potrivim de sare si piper dupa gust.

 

Se serveste cu verdeata si dupa gust ardei iute.

Pofta buna!

 

Ingrediente Ciorba de praz cu afumaturi

o bucata os afumat,eu am avut griban

2-3 linguri zarzavat pentru ciorba

o felie telina tocata

1 morcov tocat

un pastarnac tocat

3 linguri ardei gras tocat (congelat sau borcan)

600 grame praz taiat bucati mai mari

2 linguri orez

500 ml zeama de varza fiarta separat.

un pic piper

verdeata

Categorii