Ciorba de praz, cu legume si paste

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de praz, cu legume si paste

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de praz, cu legume si paste

 

Mi-am dorit de mult să fac o mâncare cu praz, pentru că nu știam ce gust are această legumă, interesantă ca aspect și cu un anumit renume. În sfârșit, am găsit așa ceva la supermarketul de unde mă aprovizionez de obicei și am reușit astfel să realizez o dorință veche. După ce am văzut mai multe rețete, am ales să fac mai întâi o ciorbiță, pe care am preparat-o în conformitate cu gustul meu. Am ales să înlocuiesc orezul, sau cartofii cu pastele de mici dimensiuni, dar sunt absolut convinsă că ciorba este foarte bună și cu celelalte ingrediente. Concluzia...? Prazul are un gust special, foarte bun, așa că sigur voi mai prepara și alte mâncăruri cu această legumă interesantă. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente Ciorba de praz, cu legume si paste

1 bucată mare de praz

4 morcovi

2 pătrunjei

1/2 țelină

1 ardei capia

1 ceapă galbenă, mare

4 căței de usturoi

4-5 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit

2 roșii mari

100-150 grame de paste mici

1 legătură de frunze de pătrunjel

sare

piper

Categorii