Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa

Ciorba de praz - Se curata si se spala ardeii, cepele si morcovul.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa

 

Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa O ciorbă minunată pentru sezonul rece, când pe piață găsim praz din abundență și putem găti variat cu praz.

Ingrediente pentru Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa:

1 legătură praz; 2 cepe galbene; 1 morcov; 1 ardei gras verde; 1 ardei gras roșu; 1 lingură orez; 200 g roșii cubulețe la cutie; Sare, după gust; 2,5 l apă; 500 ml borș; 40 ml ulei, Leuștean și pătrunjel proaspete

Cum se prepara Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa:

Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă morcovul pe răzătoare. Prazul se curăță de primul strat, se clătește în apă rece și se taie rondele.

Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.

Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile cubulețe, se acrește cu borș, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin.

Se ia focul și se presară verdețuri proaspete, după gust.

Poftă Bună!

O ciorba delicioasa si plina de nutrienti este si Ciorba de stir rosu sau Ciorba de primavara din legume

Completati meniul cu Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/ciorba-de-praz.html

Ingrediente Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa

1 legătură praz;

2 cepe galbene;

1 morcov;

1 ardei gras verde;

1 ardei gras roșu;

1 lingură orez;

200 g roșii cubulețe la cutie;

Sare, după gust;

2,5 l apă;

500 ml borș;

40 ml ulei,

Leuștean și pătrunjel proaspete

Categorii