Ciorba de primavara cu zarzavat

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de primavara cu zarzavat

Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe. Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez. Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile pasate, se acrește cu zeama de varză, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin. Într-un castron, se bate un ou bine și se subțiază cu ciorbă, apoi se adaugă în ciorbă. Se ia focul și se presară verdețuri, după gust. Timp pregătire: 15 min Timp gătire: 45 min Porții: 8 Poftă Bună! Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/ciorba-de-primavara-cu-zarzavat.html

Ingrediente Ciorba de primavara cu zarzavat

4 fire de praz

1 ceapă galbenă

2 morcovi

1 ardei gras roșu

1 rădăcină de pătrunjel

1 rădăcină de păstârnac

1 lingură orez

2 cartofi

300 g roșii pasate

Sare

după gust

2,5 l apă

500 ml zeamă de varză

1 ou

40 ml ulei

mărar și pătrunjel proaspete

după gust

Leuștean uscat

după gust

Categorii