Ciorba de primavara, din legume

Reteta culinara Ciorba de primavara, din legume din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de primavara, din legume

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de primavara, din legume

 

Nu știu cum e în celelalte zone ale țării, dar în Moldova, cum apar zarzavaturile proaspete primăvara, toată lumea vrea să mănânce o ciorbă sau un borș cu legume și cu multă lobodă, cu mult leuștean, mărar și pătrunjel. Ingredientele sunt calculate pentru o oală de ciorbiță de 5 litri.

Ingrediente Ciorba de primavara, din legume

4 cartofi mari

2 morcovi

2 pătrunjei

1 țelină mică

150 grame mazăre

4 roșii

2 cepe

1 legătură de lobodă

1 legătură de leuștean

1 legătură de pătrunjel

1-2 legături de mărar

2 cepe verzi (codițele)

ulei

sare

piper

1 linguriță de Vegeta (la alegere)

smântână (la alegere)

Categorii