Ciorba de primavara, din legume
Reteta culinara Ciorba de primavara, din legume din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de primavara, din legume
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de primavara, din legume
Nu știu cum e în celelalte zone ale țării, dar în Moldova, cum apar zarzavaturile proaspete primăvara, toată lumea vrea să mănânce o ciorbă sau un borș cu legume și cu multă lobodă, cu mult leuștean, mărar și pătrunjel. Ingredientele sunt calculate pentru o oală de ciorbiță de 5 litri.
Ingrediente Ciorba de primavara, din legume
4 cartofi mari
2 morcovi
2 pătrunjei
1 țelină mică
150 grame mazăre
4 roșii
2 cepe
1 legătură de lobodă
1 legătură de leuștean
1 legătură de pătrunjel
1-2 legături de mărar
2 cepe verzi (codițele)
ulei
sare
piper
1 linguriță de Vegeta (la alegere)
smântână (la alegere)