Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra

Reteta culinara Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra

 

Noi fiind “ciorbari” declarati, aseara mi-am propus ca azi sa fac o ciorbita. Dupa o cautare prin congelator, m-am hotarat sa “atac” un pachet ratacit si dolofan de tacamuri. Dimineata m-am pus hotarata pe treaba, am pus tacamurile la fiert si am inceput sa pregatesc legumele. Dupa cateva minute am realizat ca am uitat sa “pun de bors” dupa ultima ciorbita si ca imi lipseste acest ingredient minunat. Am stat pe ganduri un picut si Evrika! s-a aprins beculetul :) mi-am amintit ca am zer in congelator, l-am scos repede si l-am pus langa oala in care fierbea puiul sa se decongeleze. Pe lista cu“lucruri de facut”in urmatoarele zile am adaugat si borsul...Concluzia: faceti bors imediat cum terminati provizia si congelati tot ce nu va trebuie pe moment, nu se stie cand va “salveaza” ciorba :D

Ingrediente Ciorba de pui acrita cu zer din lapte de capra

1 pachet de tacamuri (gaturi si spate), cca 1,2 kg,

2 fire de praz,

2 ardei grasi (eu am avut congelat - sic -),

2 morcovi,

3 cartofi,

1 dovlecel,

o telina,

o sfecla coapta,

o legatura leustean (tot congelat),

cca 300 ml suc de rosii,

1 l zer,

sare.

Categorii