Ciorba de Pui Aurie

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de Pui Aurie

Ia puiul si spala-l( doar daca vrei) si pune-l intr-o oala cu 3 litri de apa, fa cateva exercitii fizice apoi ia spuma . Intr-o tigaie ( sa fie mai noua daca vrei sa postezi reteta pe gustos.ro), pune untul la incins . Daca tot l-ai pus , pune si morcovul impreuna cu ceapa verde,telina si pastarnacul pentru 3 -4 minute peste unt. Acum punele in oala cu apa, impreuna cu legumele calite. Si acum? Ma duc pana dincolo sa vad ce am facut si va zic imediat. M-am intors. Da ! Stiu ce trebuie sa facem mai departe. Punem si ceapa intreaga in oala la fiert ! Lasam totul asa cam 45 de minute la foc mic, apoi scormonim prin dulap cu speranta ca ne-a mai ramas niste orez de la ultimul pilaf. Hmm.. Gata l-am gasit ! Iau doua linguri si le pun in ciorba . Aveti grija sa nu puneti lingurile ...ci orezul din linguri ! Au mai trecut inca 5 minute, deci in total 50 ! Pun si taieteii la fiert si ce mai pun? Gata mi-am amintit ! Pun zeama de la o jumatate de lamaie si niste sare dupa gust. Bat doua oua intr-un castron si le pun si pe ele in oala ( fara castron). Acum opresc focul si astept cu nerabdare inca 10 minute sa pot pune si patrunjelul tocat ! Si gata. Se mai si odihneste omul.

Ingrediente Ciorba de Pui Aurie

Maruntaie de pui ( spinari

aripi )

1 Morcov razuit

1 Felie de telina razuita

1 Fir de ceapa verde tocat marunt

1 Pastarnac razuit

2 linguri de Orez

Taietei

Lamaie

1 Lingura de unt

1 Cartof

Patrunjel

1 Ceapa intreaga

2 Oua

Categorii