Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

maruntaie de la un pui de tara(aripi, spate, gat) 1 morcov 1 ceapa 1 cartof mare 150 gr fasole verde 50 gr cuscus 1 ou sare piper negru macinat 1 lingura legume deshidratate optional zeama de lamaie dupa gust patrunjel verde

Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este  fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub presiune. Curatam legumele  si le spalam. Morcovul si cartoful le taiem cubulete, iar ceapa o tacam fin. Punem toate legumele la fiert  cu apa rece cat sa le acopere si un praf de sare. Cand legumele  s-au inmuiat usor adaugam si carnea fiarta de pui impreuna cu zeama. Adaugam cuscusul, legumele deshidratate, sare si piper si mai fierbem 5 minute. Batem intr-un castron oul impreuna cu zeama de lamaie si turnam zeama fierbinte peste el batand continuu. Turnam compozitia in oala, omogenizam si oprim focul. Deasupra presaram patrunjelul verde.

Ingrediente Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie

maruntaie de la un pui de tara(aripi, spate, gat)

1 morcov

1 ceapa

1 cartof mare

150 gr fasole verde

50 gr cuscus

1 ou

sare

piper negru macinat

1 lingura legume deshidratate optional

zeama de lamaie dupa gust

patrunjel verde

Categorii