Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert acoperita cu apa rece. Spumam bine pana carnea este fiarta. Pentru vca puiul era de tara, deci mai tare, am fiert carnea intr-o oala sub presiune. Curatam legumele si le spalam. Morcovul si cartoful le taiem cubulete, iar ceapa o tacam fin. Punem toate legumele la fiert cu apa rece cat sa le acopere si un praf de sare. Cand legumele s-au inmuiat usor adaugam si carnea fiarta de pui impreuna cu zeama. Adaugam cuscusul, legumele deshidratate, sare si piper si mai fierbem 5 minute. Batem intr-un castron oul impreuna cu zeama de lamaie si turnam zeama fierbinte peste el batand continuu. Turnam compozitia in oala, omogenizam si oprim focul. Deasupra presaram patrunjelul verde.
Ingrediente Ciorba de pui cu cuscus si zeama de lamaie
maruntaie de la un pui de tara(aripi, spate, gat)
1 morcov
1 ceapa
1 cartof mare
150 gr fasole verde
50 gr cuscus
1 ou
sare
piper negru macinat
1 lingura legume deshidratate optional
zeama de lamaie dupa gust
patrunjel verde