Ciorba de pui cu smantana

Reteta culinara Ciorba de pui cu smantana din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de pui cu smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de pui cu smantana

carne de pui 2 morcovi 2 cepe 1/2 dovlecel 30 ml ulei sare piper 150 gr smantana

Mai întâi fierbem puiul, apoi îl tăiem sau îl rupem fâșii. 

Se calesc morcovii pusi pe razatoarea cu ochiuri mici impreuna cu carnea in ulei incins timp de 10-12 minute.

Adăugați 1-2 căni de apă și ceapa tăiată cubulețe, apoi acoperiți oala și gătiți timp de 20 de minute.

Adăugați dovleceii tăiați cubulețe, sare și piper și gătiți încă 20 de minute. 

La final, lasam supa sa se raceasca 8-10 minute. Amestecam crema cu 2-3 linguri de supa turnate intr-un fir subtire. Apoi se ia amestecul de smantana si se toarna inapoi subtire in supa. Puteți adăuga și verdeață dacă doriți. Poftă bună!

Ingrediente Ciorba de pui cu smantana

carne de pui

2 morcovi

2 cepe

1/2 dovlecel

30 ml ulei

sare

piper

150 gr smantana

Categorii