Ciorba de raci oltenesti

Reteta culinara Ciorba de raci oltenesti din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de raci oltenesti

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de raci oltenesti

 

Este ciorba mea de post preferata. Nimic nu o egaleaza. Reteta de ciorba de raci este una foarte veche, traditionala in zona Olteniei si astazi putine gospodine o mai prepara, numai cei ai locului o mai stiu. Cand sunt uscati, coaja lor este foarte subtire, asa cum va arat in fotografii si de retinut ca nu sunt ardei iuti. Toamna se culeg, se insira pe o ata si se lasa la uscat, la soare si vant, pentru a fi folositi pe timpul iernii si in postul Pastelui. Primavara, cei de prin sate prepara mancaruri din verdeturile anotimpului: urzici, dragavei, macris, stevie, stir, frunze de ceapa verde. Recunosc, nu ma impac cu toate, sunt bucuroasa cand aflu retete noi care sa le imbogateasca gustul. Retetei de raci insa, nu ii aduc nici o imbunatatile, pentru ca nu are nevoie. Ciorbele, oltenii le prefera mai acrisoare. Le acresc cu zeama de varza, suc de rosii, agurida sau corcoduse verzi. Preferate sunt ciorbele de pasare, legume de sezon, praz, loboda, stevie.

Ingrediente Ciorba de raci oltenesti

16 bucati ardei raci de cca. 4-6cm lungime

500 g praz sau ceapa galbena

300 g faina

dupa nevoie 50-100ml apa

2 morcovi potriviti

1 pastarnac

500 ml zeama de varza (plus inca 1 litru chiar, pentru dres/umplut dupa gust)

ulei de floarea soarelui

bulion dupa gust (am pus doua linguri)

100 ml pasta de rosii

sare, piper, marar, cimbru, patrunjel

Categorii