Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata
De obicei, din rasol (de vițel, în general) fac supe, cu găluște de gris, sau cu tăiței de casă, iar carnea fiartă o folosesc la salata de boeuf. De această dată nu am avut în plan să fac salată de boeuf, așa că am făcut o ciorbă, consistentă datorită rasolului de vită, acrișoară datorită verzei murate și cu gustul inconfundabil, dulceag și plăcut al rădăcinoaselor și al ardeilor grași. Acum, după ce am mâncat deja de două ori din ea, pot zice că a fost o decizie foarte bună: ciorba este foarte gustoasă și bună! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.
Ingrediente Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata
1 rasol de vită
1/2 varză murată
750 ml de moare de varză
2 morcovi
1 pătrunjel
6 cartofi roz medii
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras roșu
2 roșii
2 cepe medii
4 căței de usturoi
ulei de floarea soarelui pentru călit
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
piper