Ciorba de rata si pui cu zer

Reteta culinara Ciorba de rata si pui cu zer din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de rata si pui cu zer

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de rata si pui cu zer

 

   Am pornit cu ideea sa fac ciorba de rata, dar cand am scos-o de pe oase (si eu am “pitici” in legatura cu carnea cu os in ciorba :p, nu numai Clementina), am constatat ca este cam putina carnita si am adaugat repede niste aripioare  de pui. Deoarece inca nu este gata borsul si mai aveam zer...iar am acrit ciorba cu acest lichid minune :) Aaa, de obicei prefer varianta mai usoara, fara legume calite, dar azi asa am avut inspiratie. :)

Ingrediente Ciorba de rata si pui cu zer

700 g carne de rata cu os ( spate, gat, etc.)

4 aripioare pui

3 cartofi

2 morcovi

1 legatura loboda

2 fire praz

1 ceapa

60 g pastarnac

300 g dovlecei cuburi congelati

150 g ardei gras cubulete congelat

80 g fenicul

2 l zer

1 legatura leustean

sare

1 borcan de 800 g lecio.

Categorii