Ciorba de rosii cu cartofi si leustean
Reteta culinara Ciorba de rosii cu cartofi si leustean din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de rosii cu cartofi si leustean
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de rosii cu cartofi si leustean
Aveam mai multe roșii foarte coapte în casă și m-am gândit să le folosesc înainte să se strice. Solutia a fost sa le transformi rapid intr-o supa usoara, in care sa mai adaugi cateva legume la indemana. A iesit o supa foarte buna acum, la caldura, iar leusteanul i-a dat un gust deosebit... Din ingredientele de mai jos am facut o oala de ciorba de 4 litri.
6-8 roșii coapte 4 cartofi roz 3 morcovi 2 patrunjel 1 felie de telina 1 ceapa galbena 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui sare piper 1 buchet de zadaSe curata radacinile (morcovi, patrunjel si telina), se spala, se taie si se fierb cu 3 litri de apa. Când se formează spumă, aceasta este colectată și aruncată. Completați cu apă caldă, când este cazul.
Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se toaca si se calesc usor in ulei suficient la foc mic.
Se spala rosiile, se taie cubulete si se prajesc si cu ceapa si usturoi pana scade lichidul.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se adauga in oala, cand radacinile sunt pe jumatate fierte.
Dupa doua-trei clocote se adauga legumele calite in oala si se mai lasa 5-6 minute, la foc iute.
Între timp, alegeți leușteanul, spălați-l și tocați-l mărunt.
Se condimenteaza supa cu sare si piper, se presara cu leustean tocat marunt, se pune capacul si apoi se ia oala de pe foc.
Supa se lasa sa se odihneasca 10 minute inainte de servire.
Ingrediente Ciorba de rosii cu cartofi si leustean
6-8 roșii coapte
4 cartofi roz
3 morcovi
2 pătrunjei
1 felie de țelină
1 ceapă galbenă
3-4 căței de usturoi
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper
1 legătură de leuștean