Ciorba de sfecla rosie, cu galuste de gris
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de sfecla rosie, cu galuste de gris
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de sfecla rosie, cu galuste de gris
Cred că această ciorbă va părea ”interesantă” unora, dar recunosc de la început că nu eu am inventat-o, ci am preluat-o de pe net și am modificat-o, conform gustului meu. De aceea voi preciza și sursa de la care am plecat... În urmă cu câtva timp, convinsă fiind de beneficiile consumului de sfeclă roșie, am căutat pe net rețete care să-mi placă și pe care să le pun în aplicare. Am găsit această ciorbă (http://slowcookingwithlove.com/ciorba-cu-sfecla-rosie-si-galuste/) diferită de cele pe care le știam și pe care le făcusem până atunci. Mi s-a părut o idee excelentă și chiar dacă, de când am descoperit-o, până acum a trecut mult timp, nu am renunțat să o fac, iar acum i-a venit timpul. Și tare bine am făcut...! E o rețetă de preparat la slowcooking, dar eu am făcut-o obișnuit, așa cum prepar toate ciorbele, numai că am intervenit în lista de ingrediente și desigur, în preparare. Evident, a ieșit o ciorbă excelentă și pe măsura așteptărilor, mai ales că este și cu găluște de gris... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.
Ingrediente Ciorba de sfecla rosie, cu galuste de gris
2 sfecle roșii, medii
2 cepe
4-5 căței de usturoi
2 morcovi
1 pătrunjel
1/2 țelină
1 ardei gras roșu
ulei de floarea soarelui pentru călit
400 ml suc de roșii
zeama de la 1/2-1 lămâie
1 legătură de frunze de pătrunjel
sare
piper
cimbru
Pentru găluște:
3 ouă
9 linguri de gris
sare
piper