Ciorba de stir rosu

Reteta culinara Ciorba de stir rosu din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de stir rosu

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de stir rosu

 

Ştirul roşu  , cunoscut şi sub numele de amarant este cunoscut ca un super aliment, întrucât atât frunzele cât şi seminţele au beneficii deosebite pentru sănătate.Chiar dacă este ruda mai puţin preferată a spanacului, frunzele de ştir sunt mult superioare altor verdeţuri, deoarece sunt considerate "super-putere" datorită nutrienţilor. Beneficii pentru sanatate ; Frunzele de stir sunt un depozit viu de substante nutritive,au aport scazut de calorii, au un continut ridicat de fibre,sunt bune pentru anemici, imbunatatesc imunitatea, sunt bogate in vitaminele A, B, K , sunt bogate in potasiu si proteine, contin lizina un aminoacid esential care este esential pentru producerea energiei si absortia calciului, ajuta la cresterea parului si mentin o piele sanatoasa, reduc colestelorul, bogate in calciu si usor de digerat. Si eu concluzionez ca iese o ciorba delicioasa .

Un manunchi mare de stir rosu, proaspat cules din gradina cca 10 fire de ceapa verde, frunzele cca 4-5 fire de usturoi verde cca 200 g amestec congelat de morcov, pastarnac, ardei gras rosu si verde ( sau proaspete legumele, eu mai am la congelator si trebuesc consumate ca sa pun altele) 2-3 linguri orez ulei pentru calit sare 3 l apa pentru acrit bulion de zarzare ( corcoduse)

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am cules stirul, ceapa, usturoiul, le-am curatat si spalat, apoi le-am taiat marut. Am pus oala pe foc sa se incinga am adaugat ulei cca 50-60 ml, am pus la calit amestecul de legume congelate, ceapa si usturoiul, am calit la foc iute cca 5-6 min, apoi am adaugat orezul, un pic de sare si am turnat 1 l apa, am lasat sa dea in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat stirul taiat marunt  si am mai turnat 2 l apa. Am lasat sa fiarba la foc mic cca 30 min, dupa care am potrivit de sare si am acrit cu bulion de zarzare. Este foarte buna rece cu ceapa verde, dar se poate manca si fierbinte. Avand in vedere ca deja e cald afara merge la fix o ciorbita rece, mai ales cand iesi obosit din gradina. Sa aveti pofta, asta daca v-am trezit interesul.

Ingrediente Ciorba de stir rosu

Un manunchi mare de stir rosu, proaspat cules din gradina

cca 10 fire de ceapa verde, frunzele

cca 4-5 fire de usturoi verde

cca 200 g amestec congelat de morcov, pastarnac, ardei gras rosu si verde ( sau proaspete legumele, eu mai am la congelator si trebuesc consumate ca sa pun altele)

2-3 linguri orez

ulei pentru calit

sare

3 l apa

pentru acrit bulion de zarzare ( corcoduse)

Categorii