Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza
Reteta culinara Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza
Daca tot a inceput sa miroase a primavara incepem sa schimbam si meniul.O ciorba de urzici este chiar revigoranta, De data aceasta am incercat o varianta mai usoara, cu piept de pui si acrita cu zeama de varza.Bineinteles ca nu lipseste leusteanul.
INGREDIENTE
Pregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati si le spalam in mai multe ape.Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam cateva clocote si scurgem urzicile, pastrand zeama.In uleiul incins punem la calit morcovul ras pe razatoarea mare, apoi cand morcovul s-a inmuiat usor adaugam ceapa. Cand ceapa a devenit translucida punem pieptul de pui taiat cubulete, iar cand acesta se albeste adaugam ardeiul gras taiat cubulete.Stingem cu zeama in care au fiert urzicile, Cand incepe sa clocoteasca adaugam urzicile scurse pe care le taiem mai marunt si orezul. Cand orezul si legumele sunt fierte adaugam zeama de varza pe care am clocotit-o separat, dupa gust, piper si sare doar daca mai este nevoie.Daca mai este nevoie completam cu apa pentru a obtine consistenta dorita. Dam cateva clocote si adaugam leusteanul. Batem ouale intr-un castron si adaugam 2-3 polonice de zeama fierbinte de ciorba. Turnam peste ciorba si amestecam.Oprim focul. Servim ciorba fierbinte.
Ingrediente Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza
1 morcov
1 ceapa
2 linguri ulei
350 gr piept de pui
1 lingura orez
urzici
1/2 ardei gras rosu
sare
piper negru macinat
zeama de varza dupa gust
leustean tocat fin
2 oua