Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape. Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea. Fierbeţi cam 20 de minute. Mixaţi cu smântâna, piperul şi nucşoara. Se poate consuma aşa sau adăugaţi nişte ravioli care fierb cam în 5 minute. Puteţi folosi crutoane în loc de paste. Am modificat de data asta, călind nişte ceapă în unt, apoi am adăugat la urmă iaurt şi nişte pastă de ardei iute. E bună şi fără iaurt sau smântăna, servită nemixată. O puteţi modifica, după imaginaţia fiecăruia. De exemplu, cu o mână rasă de caşcaval deasupra.

Ingrediente Ciorbă de urzici cu pretenţii aristocrate de velouté

Hai că tot săracul sau

mai nou

tot omul care se hrăneşte sănătos trece primăvara pe lângă urzici şi găteşte o ciorbă

un piure sau altceva! Natural

sănăto

vitaminizant!

Vă propun o reţetă cu ifose în stil franţuzesc

gustoasă şi rapidă.

urzici(sau frunze proaspete de la 2 legături de ridichi)

4 cartofi

20 g de unt

1 cub de supă

1,5 l de apa

sare

piper

nucşoară

100 ml de smântână

1 pachet de ravioli

Categorii