Ciorbă de urzici, dreasă cu ou şi cu oţet

Reteta culinara Ciorbă de urzici, dreasă cu ou şi cu oţet din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorbă de urzici, dreasă cu ou şi cu oţet

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorbă de urzici, dreasă cu ou şi cu oţet

 

Ciorbă de urzici, dreasă cu ou şi cu oţet. Rețeta este de acum câțiva ani, însă acum că e perioada urzicilor, m-am gândit să o împărtășesc cu voi. Vouă cum vă place?

500 g urzici, 1 morcov, 1 ceapă uscată, 1 ardei gras roşu, 1 roşie, 1 linguriţă de sare, 1 ou, 2 linguri de oţet, Câteva fire de verdeţuri proaspete: leuştean şi pătrunjel.

Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare.

Se călesc legumele în puţin ulei, se adaugă şi urzicile. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă.

Când ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi se mai lasă un pic. După ce se ia focul, se adaugă verdeţurile proaspete tocate mărunt.

Se serveşte cu mămăligă rece tăiată felii mai mici.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/ciorba-de-urzici.html

Ingrediente Ciorbă de urzici, dreasă cu ou şi cu oţet

500 g urzici, 1 morcov, 1 ceapă uscată, 1 ardei gras roşu, 1 roşie, 1 linguriţă de sare, 1 ou, 2 linguri de oţet, Câteva fire de verdeţuri proaspete: leuştean şi pătrunjel.

Categorii