Ciorba de varza rosie, cu afumatura

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de varza rosie, cu afumatura

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de varza rosie, cu afumatura

 

Zilele trecute mi-a atras atenția o ciorbă cu varză roșie, făcută de Claudia și atunci m-am gândit că este o idee foarte bună să experimentez ceva în bucătărie. Mai aveam o jumătate de varză roșie, rămasă de la salată și cu legume și afumătură (kaiser) am preparat o ciorbă tare bună și interesant colorată. Inițial am vrut s-o acresc cu ceva, dar până la urmă  m-am decis s-o las cu gustul natural al ingredientelor. Și cred că a fost foarte bine așa... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente Ciorba de varza rosie, cu afumatura

1/2 varză roșie

3-4 morcovi

2 pătrunjei

1/4 țelină

1 ceapă mare

2 roșii

400 grame de kaiser afumat

3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit

1 legătură de frunze de pătrunjel

sare

piper

Categorii