Ciorba de zarzavat cu mezeluri

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de zarzavat cu mezeluri

Zarzavatul se curata, se spala si se taie cuburi, morcovii se soteaza in ulei si se pun la fiert impreuna cu telina si albitura. In timpul fierberii se adauga orezul. Spre sfirşitul fierberii se pun rosiile curatate, spalate si taiate felii, se continua fierberea cca 15 minute. Mezelurile taiate cuburi mici se soteaza in ulei si se pun in vasul cu ciorba. Se adauga sarea de lamâie dizolvata in putina ciorba si se controleaza gustul de sare. Se serveste cu verdeata taiata marunt.

Ingrediente Ciorba de zarzavat cu mezeluri

Pentru 10 portii: 2,5 I apa

400 g morcovi

250 g telina

250 g patrunjel-pastîrnac

150 g ceapa

1 kg roşii

100 g orez

sare dupa gust.

Pentru sotarea mezelurilor: 300 g mezeluri

50 ml ulei

5 g sare de lamaie

1 legatura verdeata.

Categorii