Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

 

Legumele de vară încep să apară, rând pe rând, așa că abia așteptăm să le includem în lista de ingrediente pentru rețete gustoase și la îndemâna oricui... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de supă de 4 litri.

4 bucăți dovlecel (mici) 3 morcovi 2 patrunjel 1 felie de telina 2 rosii 1 ceapa galbena 4-5 catei de usturoi 2-3 linguri de orez 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 1 galbenus 300 ml de smântână sare piper 1 legatura de frunze de patrunjel

Se curata radacinile (morcovi, telina si patrunjel), se spala, se toaca si se fierbe cu 3 litri de apa. Când se formează spumă, aceasta este colectată și aruncată. Completați cu apă caldă, când este cazul.

Se spala dovlecelul, se taie cubulete si se lasa sa stea.

Curățați ceapa, spălați-o, tăiați-o în bucăți mici și prăjiți-o ușor în ulei suficient și la foc mic, până devine transparentă.

Se curata usturoiul, se spala, se piseaza si se adauga in tigaie, peste ceapa calita, inca 1 minut.

Se spala rosiile, se taie cubulete si se adauga in tigaia cu ceapa si usturoiul. Se lasa cratita la foc mic pana scade lichidul lasat de rosii.

Alegeți orezul, spălați-l în câteva ape, fierbeți-l în jumătate, clătiți-l și lăsați-l să se scurgă.

Când rădăcinile sunt aproape fierte, adăugați în tigaie dovleceii tăiați cubulețe și legumele călite. După fierbere, se adaugă orezul prefiert și bine clătit.

În timp ce legumele mai fierb de două ori în oală, culegeți frunzele de pătrunjel, spălați, uscați și tocați.

Se amestecă smântâna cu gălbenușul și se subțiază cu supa, până ajunge la aceeași temperatură ca în oală. Se adauga apoi in supa (cand dovlecelul este patruns) si se mai caleste inca 2-3 minute la foc mic.

Se condimenteaza supa cu sare si piper, se presara patrunjel tocat, se pune capacul pe oala si apoi se ia de pe foc. După 10 minute de „odihnă”, supa poate fi servită.

Ingrediente Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

4 bucăți zucchini (mici)

3 morcovi

2 pătrunjei

1 felie de țelină

2 roșii

1 ceapă galbenă

4-5 căței de usturoi

2-3 linguri de orez

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

1 gălbenuș

300 ml de smântână

sare

piper

1 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii