Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

Se spala carnea ,se pune intr-o oala ,se acopera cu apa ,se sareaza si se da la foc. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma.Mai lasam cateva minute(5-6) pe foc dupa care aruncam apa iar bucatile de oase si carne le trecem printr-un jet de apa calda.Punem oasele si bucatile de carne inapoi in oala ,acoperim cu apa ,adaugam un strop de sare ,acoperim oala cu un capac si lasam la fiert,la foc moderat, circa 50 min. In acest timp ne ocupam de legume............curatam telina ,ardeiul gras si le taiem cubulete,ceapa o curatam si o lasam intreaga(eu asa procedez iar la final o scot din ciorba ).........curatam morcovii si ii taiem rondele iar rosia o decojim si apoi o taiem cubulete mici.Vreau sa va spun ca de fapt fiecare va taia legumele dupa bunul lui plac. Adaugam legumele si daca este cazul mai adaugam apa.Condimentam cu piper dupa gust.Sare nu mai adaugam deoarece zeama de varza are si ea sare si lasam pentru final sa gustam si sa vedem daca mai trebuie sa adaugam. Cand totul este bine fiert scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii si zeama de varza (pe care o strecuram inainte) .Adaugam zeama de varza in functie de cat de acra dorim sa fie.Cand ciorba incepe sa fiarba adaugam leusteanul uscat taiat marunt ,potrivim de sare si piper si lasam pe foc inca 10 min din momentul fierberii. Taiteii se fierb separat in apa cu sare, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Tragem dupa foc si adaugam si taiteii . Si acum va invit la masa!

Ingrediente Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

cateva oase de porc cu carnita pe ele(eu am pus si cateva cuburi de carne macra de porc)

1/4 telina

1 ceapa

1 ardei gras rosu

2 morcovi

1 rosie mare

sare

piper

o cana suc de rosii

zeama de varza

2 role de taitei(eu folosesc Barilla)

leustean uscat

Categorii