Ciorba greceasca de miel
Reteta culinara Ciorba greceasca de miel din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba greceasca de miel
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba greceasca de miel
Și dacă tot nu merg nicăieri, măcar cu gândul să fiu în vacanță... Așa că am început vacanța cu o ciorbă de miel grecească delicioasă.
500 gr miel cu os (gât, coloană vertebrală) 1 morcov 1 ceapă 1 bucata telina 1 lingura de orez 1 sau sare piper negru suc de lamaie dupa gust patrunjel verde Spalam carnea si o punem la fiert cu apa cat sa o acoperim si sa o depasim cu 2 degete. Spumam bine, apoi punem legumele intregi curatate si spalate. Puneti orezul si gatiti inca 10 minute. Se fierbe până când carnea este moale. Scoateți legumele și asezonați cu sare și piper. Dacă este necesar, umpleți cu apă fierbinte. Intr-un castron batem oul intreg cu zeama de lamaie dupa gust. Se toarnă supa fierbinte, amestecând continuu până când lichidul din bol este fierbinte. Se toarnă peste supă și se fierbe până la primul clocot. Opreste focul si adauga patrunjelul verde tocat marunt. Servim supa fierbinte.Ingrediente Ciorba greceasca de miel
500 gr carne de miel cu os(gat, sira spinarii)
1 morcov
1 ceapa
1 bucata telina
1 lingura orez
1 ou
sare
piper negru macinat
zeama de lamaie dupa gust
patrunjel verde