Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete
Reteta culinara Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete
Ciorba de perisoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe, iar eu o gatesc destul de des, pentru ca acum se gasesc aproape pe tot parcursul anului legume proaspete sau folosesc legumele si verdeturile ce le-am conservat pe timp de toamna, special pentru ciorbe si supe. Daca nu am bors, de obicei folosesc fie bors magic, fie acresc cu zeama de lamaie. reteta romaneasca
Ingrediente Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete
3-4 morcovi mijlocii
subtiri
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
2 cepe
50 g orez inmuiat
30 ml ulei pentru calit ceapa
2-3 rosii mijlocii
1/4 radacina telina
1 radacina patrunjel
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
1 legatura leustean
2-3 linguri pasta de rosii
2 linguri vegeta de casa
patrunjel proaspat tocat marunt (la servire)
0,5 l bors proaspat sau bors magic
dupa gust.
smantana( la servire)
Compozitie perisoare:
700 g carne vita tocata marunt (se toaca de 2 ori)
1 ceapa medie
100 g orez
sare
piper
1 lingura faina
1ou mare sau 2 mici
2 linguri ulei (pentru calit ceapa)
2-3 linguri de verdeata
tocata marunt