Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete

Reteta culinara Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete

 

Ciorba de perisoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe, iar eu o gatesc destul de des, pentru ca acum se gasesc aproape pe tot parcursul anului legume proaspete sau folosesc legumele si verdeturile ce le-am conservat pe timp de toamna, special pentru ciorbe si supe. Daca nu am bors, de obicei folosesc fie bors magic, fie acresc cu zeama de lamaie. reteta romaneasca

Ingrediente Ciorba moldoveneasca de perisoare, cu legume proaspete

3-4 morcovi mijlocii

subtiri

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

2 cepe

50 g orez inmuiat

30 ml ulei pentru calit ceapa

2-3 rosii mijlocii

1/4 radacina telina

1 radacina patrunjel

1 legatura patrunjel

1 legatura marar

1 legatura leustean

2-3 linguri pasta de rosii

2 linguri vegeta de casa

patrunjel proaspat tocat marunt (la servire)

0,5 l bors proaspat sau bors magic

dupa gust.

smantana( la servire)

Compozitie perisoare:

700 g carne vita tocata marunt (se toaca de 2 ori)

1 ceapa medie

100 g orez

sare

piper

1 lingura faina

1ou mare sau 2 mici

2 linguri ulei (pentru calit ceapa)

2-3 linguri de verdeata

tocata marunt

Categorii