Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel
Reteta culinara din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel
E vara, e cald, merge o ciorba rece cu legume din gradina, unele proaspete, altele consevate. Nu toate legumele se fac deodata, asa ca am apelat si la cele conservate asta toamna.
INGREDIENTE
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai iasa sarea din amestec.
Mi-am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o marunt, fasolea am rupt-o in bucati mai mici, iar dovleceii i-am taiat cubulete.
Am spalat bucatile de carne si le-am pus la fiert cu 4 l apa si putina sare.
Intr-o tigaie am pus ulei la incins si am pus la calit amestecul de morcov, pastarnac si ardei impreuna cu ceapa, am calit cca 10 min. Cand a inceput sa se faca spuma la carnea pusa la fiert, am adunat spuma, am lasat sa dea in 2 clocote apoi am adaugat legumele calite si fasolea fideluta si am lasat sa fiarba pana ce fasolea sa patruns. Apoi am adaugat si dovleceii, acestia i-am pus ultimii pentru ca se fierb foarte repede. Cand au fiert si doveceii am adaugat amestecul de rosii cu ardei si bulionul de zarzare ( dupa gust ).
Am lasat sa dea intr-un clocot, am tras oala de pe foc, am dres ciorba cu ou si am presarat marar tocat.
O ciorba plina de vitamine si arome.
Ingrediente Ciorba pe pui cu fasole fideluta si dovlecel
1 kg tacamuri de pui
10 fire de ceapa verde
fasole verde fideluta cca 750 g
3 dovlecei cca 750 g
amestec morcov,pastarnac,ardei gras cca 300 g
amestec rosii si ardei cca 700 g
sare
ulei cca 100 ml
pentru acrit- bulion de zarzare
pentru dres ciorba 2 oua
marar