Ciorba putin picanta

Reteta culinara Ciorba putin picanta din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba putin picanta

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba putin picanta

 

O supa gustoasa si satioasa

500 gr cartof alb 200 gr morcov 1 bucată ceapă roșie 70 gr țelină țelină 3 căței usturoi 10 ml ulei 750 ml supă de legume 350 gr mazăre boabe conservate 120 ml smântână de gătit 100 ml vin alb 1 lingură amidon alimentar 1 linguriță de trandafir uscat 1 linguriță de trandafir uscat 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita praf de nucsoara 1 lingurita boia afumata 1 lingurita fulgi de ardei iute dupa gust sare dupa gust piper alb macinat

Ceapa, telina, usturoiul se toaca marunt, se curata cartofii si se taie cubulete, se taie morcovii in felii.

Se incinge uleiul, se adauga ceapa si se caleste 3-4 minute, amestecand continuu. Adăugați morcovii, cartofii, țelina, usturoiul și toate ierburile și condimentele și gătiți timp de 2 minute.

Adaugam bulionul de legume, punem la foc mare si lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam mazarea si lasam sa fiarba pana cand toate legumele sunt fierte.

Intr-un bol amestecam foarte bine amidonul cu smantana de gatit. Se adauga peste supa impreuna cu vinul alb si se lasa sa fiarba inca 3-4 minute.

Daca vrei sa fie mai lichid, adauga bulion sau apa.

Ingrediente Ciorba putin picanta

500 gr cartof alb 200 gr morcov 1 buc ceapa rosie 70 gr telina apio 3 catei usturoi 10 ml ulei 750 ml stoc de legume 350 gr mazare boabe din conserva 120 ml smantana de gatit 100 ml vin alb 1 lingura amidon alimentar 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita rozmarin uscat 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita praf de nucsoara 1 lingurita boia afumata 1 lingurita fulgi de ardei iute dupa gust sare dupa gust piper alb macinat

Categorii