Ciorba radauteana, cu piept de pui

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba radauteana, cu piept de pui
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba radauteana, cu piept de pui
Nu prea am făcut ciorbă rădăuțeană, deși îmi plac pieptul de pui și smântâna în mâncare, pentru că prima dată când am mâncat acest preparat, într-un restaurant destul de sofisticat, nu mi-a plăcut, cu toate că celorlalți li s-a părut grozavă. Nu mi-a plăcut pentru că mi s-a părut mult prea grasă și prea deasă, după gustul meu. Mie-mi plac supele și ciorbele cu un gust bun de carne (care să nu fie exagerat de multă), dar care să fie mai lichide și să nu aibă consistența unei tocănițe. Ultima dată am mâncat ciorbă rădăuțeană, la întoarcerea dintr-o excursie, într-un mall din Focșani și mi-a plăcut. A avut multă carne, fiartă bine și multă smântână, dar nimic exagerat din toate astea. Așa că am decis ca următoarea ciorbiță, când vom ajunge acasă să fie una rădăuțeană, din piept de pui. Aceasta este rețeta, iar ciorbița a ieșit foarte bună și consistentă, adică exact așa cum ne place nouă. Am precizat că această ciorbă este din piept de pui pentru că unii o fac din alt fel de carne, sau din orice altă parte a puiului. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.
Ingrediente Ciorba radauteana, cu piept de pui
600-700 grame de piept de pui
1 ceapă galbenă medie
1/2 țelină
2-3 morcovi
1 pătrunjel
1 ardei capia
4 căței de usturoi
300 ml de smântână grasă
3 gălbenușuri
sare
piper
2 linguri de oțet de mere
1 legătură de frunze de pătrunjel