Ciorba radauteana de ciuperci

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba radauteana de ciuperci

Legumele le curatam si le taiem fasii sau le radem pe razatoarea mare , iar ceapa o lasam intreaga (o aruncam dupa ce fierbe). Le punem intr-o oala mare si turnam cam 5 litri de apa. Între timp ciupercile pleurotus le stergem cu un prosop de hartie umed (nu scufundaţi niciodată ciupercile pleurotus în apă pentru a le spăla, fiindcă sunt poroase şi vor absorbi multă apă, pierzându-şi astfel aroma), le taiem fideluta si le punem apoi in oala. Adaugam si jumatate din gogosarii murati, taiati cubulete mici. Lasam la fiert aproximativ 30 de minute. La sfarsit in ultimele 5 minute, adaugam restul de gogosari taiati fasii si usturoiul zdrobit ca pentru mujdei. Amestecam separat galbenusurile batute cu laptele de cocos (dupa ce am agitat bune cutia inainte de a o desface, sa se amestece laptele bine) ,daca nu aveti puteti sa-l inlocuiti cu smantana pentru gatit,adaugam 2 polonice de zeama si le punem in lapte, omogenizam si apoi turnam compozitia, in fir subtire, in oala. Potrivim gustul de sare si piper si mai lasam 10 minute sa fiarba lin. Deasupra presaram patrunjel verde tocat. Este nemaipomenit de gustoasa si merge excelent cu un ardei iute linga. Pofta mare sa aveti !

Ingrediente Ciorba radauteana de ciuperci

700 g ciuperci Pleurotu

3 morcovi

2 radacini patrunjel

1 radacina pastarnac

1 ceapa

1 cutie lapte de cocos (smantana)

2 oua

1 capatana usturoi

4 buc gogosari murati

patrunjel verde

sare

piper

Categorii