Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Reteta culinara din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba taraneasca, cu carne de porc

 

Există multe variante de ciorbă țărănească, în funcție de zona geografică și de sezon, variind în principal legumele folosite. Din ciorbă nu vor lipsi: ceapa, rădăcinoasele, sucul de roșii (sau roșii proaspete),ardeiul gras (sau capia), eventual prazul, mazărea și/sau fasoleaverde păstăi și bineînțeles carnea de porc. Mie îmi place să pun aproape orice legume am la dispoziție, acestea conferind ciorbei nu numai un aspect foarte plăcut ci și un gust excelent. Ciorba poate fi acrită cu borș, zeamă de varză (moare), zeamă de lămâie sau doar cu suc de roșii. Din ingredientele de mai jos a rezultat o oală de 5 l cu ciorbă.

Ingrediente Ciorba taraneasca, cu carne de porc

650-700 g pulpă de porc (sau cotlet)

2-3 rădăcini de morcov

1-2 rădăcini de patrunjel

1 bucată mică de țelină (opțional)

1-2 cepe mai mari

3-4 căței de usturoi

1 ardei capia (sau ardei gras roșu/galben/verde)

1-2 roșii proaspete (opțional)

200-250 ml suc de roșii

cca 500 ml zeamă de varză (borș sau suc de la o lămâie)

sare, după gust

piper măcinat, după gust

boia de ardei dulce sau iute, după gust (opțional)

2-3 cartofi mai mari

3-4 linguri de ulei (pentru sotat legumele)

1 legătură de pătrunjel verde tocat (pentru servit)

Categorii