Ciorba taraneasca cu leustean
Reteta culinara Ciorba taraneasca cu leustean din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorba taraneasca cu leustean
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ciorba taraneasca cu leustean
Ani intregi nu am folosit leustean la ciorbe. Consideram ca are o aroma prea puternica. In ultimii doi ani, de cand il cultiv, m-am amorezat de el si il folosesc periodic. Am dorit sa prepar costita de vitel. In primul rand, am pus costita sa fiarba in apa cu sare. Zeama am folosit-o la prepararea unei gustoase ciorbe taranesti. Intrucat este o ciorba taraneasca, o prezint in frumoasa farfurie mostenita de la bunica mea.
Ingrediente Ciorba taraneasca cu leustean
2 l zeama de carne [ vitel]
2 morcovi
3 cepe verzi
3 cartofi
1 radacina patrunjel
1 felie telina
1 tija telina Apio
1 cana varza verde tocata
1/2 cana mazare verde
1/2 ardei rosu gras
1 cana bulion de rosii
1 lingurita pasta iute de ardei
1 lingura leustean verde tocat
1 legatura mica patrunjel verde
sare