Ciorba taraneasca de porc

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorba taraneasca de porc

Taiem carnea in bucati, curatatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta. Punem carnea la fiert in 3 l de apa cu putina sare si lasam sa fiarba, se ia spuma ce se formeaza , sa fie limpede ciorbica. Intre timp calim legumele in ulei 3-4 min, apoi adaugam in oala si lasam sa fiarba. Cand au fiert legumele si carnea se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat, potrivim de sare si piper daca e nevoie si acrim cu zeama de lamaie. Servim alaturi de o portie generoasa de smantana si pentru iuteala, cu ardei iute murat sau proaspat.

Ingrediente Ciorba taraneasca de porc

700-800 gr spata de porc

1 morcov

1 radacina de patrunjel

1 bucata telina (50 gr)

2 cepe

1 ardei gras verde

1 ardei gras rosu

100 gr mazare ( 1 mana buna)

100 gr fasole verde

100 gr varza taiata

2-3 cartofi

1-2 linguri bulion

sare

piper

zeama de lamaie/otet/ sare de lamaie

2 linguri ulei

3-4 fire patrunjel verde

Categorii