Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

Intr-o oala de 8L, adaugam apa rece, aripa( bine spalata), 1 ceapa veche intreaga,cubul knor,boabele de piper, sare si o punem la fiert. Dupa primele clocote, spumam si lasam sa fiarba la foc mic,pana se desprinde carnea de pe os, aprox 60’. Intre timp taiem toate zarzavaturile cubulete, maruntim ceapa si frunzele de leustean. Separat intr-o alta oala, adaugam putin ulei si cand s-a incins, punem la calit pe rand : ceapa, ardeiul si restul de legume (fara cele congelate). Lasam la dinstuit cam 15’, dupa care stingem focul. Cand carnea s-a fiert atat cat sa se desprinda usor de pe oase, o scoatem intr-un bol si o lasam sa se raceasca. Supa in care a fiert, o punem peste zarzavaturile calite, dar, atentie ! Trecuta prin strecuratoare. Amestecam, punem si zarzavaturile congelate (rosiile le-am maruntit) si lasam la fiert,cam 20’. Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cutit, indepartam pielita de pe ardeii kapia murati, ii maruntim si-i adaugam in ciorba. De pe oase, scoatem carnea, o maruntim si o punem in ciorba. La final, intr-un bol, amestecam galbenusele cu smantana si leusteanul maruntit pe care le adaugam in ciorba. Asezonam cu sare daca mai este nevoie si dupa doua trei clocote oprim focul, ciorbita este gata. Pofta buna !

Ingrediente Ciorbita bogata, pe aripi de curcan

1 aripa de curcan

1 catel usturoi

1 lingurita boabe de piper

1 cub Knor (obtional)

3 morcovi

2 patrunjei (radacina)

1 telina (radacina)

2 ceape vechi + 5 fire

verde

½ ardei gras rosu

1 legatura

frunze leustean

200g mazare congelata

200g fasole galbena congelata

2 rosii mari decojite ( eu am folosit congelate)

3 galbenuse de ou

500g smantana

2 ardei kapia

murati

sare

Categorii