Ciorbita de vitel si oase de purcel

Reteta culinara Ciorbita de vitel si oase de purcel din categoria Ciorbe. Specific Romania. Cum sa faci Ciorbita de vitel si oase de purcel

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorbita de vitel si oase de purcel

 

O ciorbita calda pe zi bine facuta este un deliciu si eu recomand cel putin pentru pranz o portie de ciorbita.

Ingrediente Ciorbita de vitel si oase de purcel

O bucata de carne de vitel proaspata 4-5 sute de grame.

4-5 bucati oase de purcel, pe cat posibil asezonate cu carnita

2-3 cepe, de preferinta din cea rosie

un ardei rosu

3 morcovi

o bucata zdravana de telina

un pastrarnac + una de pastrunjel ( dar eu nu am avut)

o jumatate de pumnisor de boabe de piper

3 rosii decojite sau o cana de suc de rosii

o lingura de pasta de ardei

o radacina de hrean sau macar o lingurita de hrean din borcan

3 catei de usturoi

3 cartofi

1 ardei iute mijlociu

2 manute de taitei de casa sau paste mai late

500-600 ml de bors;

verdeata (de preferinta leustean sau telina verde)

Categorii