Ciuperci marinate

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciuperci marinate

Se curata si se spala in 2-3 ape ciupercutele, se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Intr-o craticioara cu gura mai larga se pun ciupercile impreuna cu uleiul, ceapa taiata solzisori, boabele de piper, lingura de sare, dafinul si sucul de la lamaie, se adauga si 50 ml apa rece, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc domol cca.15 minute. Se pune totul fierbinte, in borcane mici (cat sa folosesti o data), apoi se inchid ermetic si se pun la fiert la bain-marie, cca. 45 minute. Se scot, se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in pivnite racoroase. Aceste delicatese din ciuperci se pot servi ca si garnitura la fripturi, ca salata sau pot fi gatite. Sunt delicioase! Pofta buna!

Ingrediente Ciuperci marinate

(pentru cca 4 borcanele de 400 ml)

2 kg ciuperci

200 ml ulei de masline

1/2 ceapa

cateva boabe de piper

2-3 foi de dafin

1 lingura de sare

sucul de la o lamaie

Categorii