Clafoutis cu mere si fructe uscate

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Clafoutis cu mere si fructe uscate

Incingeti cuptorul la 180°, ungeti cu unt o forma de Jena si presarati peste unt zaharul. Curatati merele de coaja, taiati-le in 4, indepartati partea lemnoasa, taiati-le - din nou - felii nu prea subtiri si asezati-le pe fundul formei. Zdrobiti (nu prea marunt) fructele uscate si presarati-le peste mere. Separat, intr-un castron, bateti bine ouale intregi cu zaharul si incorporati apoi faina cernuta, frisca nebatuta (sau smantana dulce), esenta de vanilie si romul. Turnati usor aluatul astfel obtinut in forma si dati prajitura 45 de minute la cuptorul incins. Se serveste calduta sau rece, direct din forma in care s-a copt.

Ingrediente Clafoutis cu mere si fructe uscate

Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 mere

cate 2 linguri din urmatoarele fructe uscate: migdale

alune

stafide

4 oua

150 g zahar + 20 g pentru forma

2 linguri faina

20 cl frisca nebatuta (smantana dulce)

1 lingurita esenta de vanilie

2 linguri rom

20 g unt pentru uns forma.

Categorii