Clafoutis de cirese

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Clafoutis de cirese

Se scot samburii de la cirese. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se aseaza ciresele, formandu-se un strat. Se presara 100 de g din zaharul tos deasupra cireselor. Separat se amesteca restul ingredientelor cu aroma aleasa (scortisoara ori un plic de zahar vanilat, dupa gustul bucataresei). Se varsa amestecul peste cirese si se introduce la cuptor (incalzit prealabil la 200 grade C - termostat 6/7), timp de 45 de minute.Se serveste la temperatura ambianta presarat cu zahar pudra deasupra

Ingrediente Clafoutis de cirese

1 kg de cirese

4 oua

125 g faina

150 g zahar to

30 cl de lapte

25 g unt sau margarina

1 virf de cutit de sare

zahar pudra (pentru prezentare)

aroma scortisoara sau zahar vanilat

Categorii