Clatite ”bronzate”

Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Clatite ”bronzate” din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Clatite ”bronzate”

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Clatite ”bronzate”

 

Mereu am fost tentat să fac astfel de clătite „tăbăcite”, mai întâi pentru aspectul lor și apoi, după ce le-am savurat, pentru gustul minunat al combinației de compoziție cu cacao, cremă fină de brânză și cireșe confiate. O minune ...! Din ingredientele de mai jos am facut 10 clatite, 2/portie.

200 de grame de faina alba 50 de grame de zahăr tos 300 ml lapte coaja de lamaie rasa 1-2 oua 1 pudră de sare extra fină 1 praf de bicarbonat de sodiu 1 plic de zahăr vanilat 1-2 linguri de cacao ulei de floarea soarelui pentru prajit Pentru umplutura: 400 de grame de crema de branza 4 linguri smantana grasa 50-75 de grame de zahăr tos fin 1 plic de zahăr vanilat cirese confiate

Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, cacao, coaja de lămâie rasă, zahărul vanilat și bicarbonatul de sodiu, apoi se adaugă ou (e) și apoi treptat laptele. Amesteca bine compozitia sa nu ramana cocoloase. 

Se unge tigaia cu un strat subtire de ulei si apoi se fierbe pana se incinge bine. Se toarnă apoi un polonic de compoziție (consistență cremoasă) și se prăjesc ușor clătitele pe ambele părți, la foc mic.

Când clătitele sunt gata, luați-le cu o spatulă și puneți-le pe o farfurie până se răcesc.

Intre timp pregatim umplutura: amestecam crema de branza cu smantana, zaharul tos si zaharul vanilat, pana se dizolva acesta din urma.

Când clătitele s-au răcit puțin, le ungem cu smântână, punem cireșe confiate și rulăm.

Se serveste simplu, sau cu crema. Sunt foarte bune, atat calde cat si reci.

Ingrediente Clatite ”bronzate”

200 grame de făină albă

50 grame de zahăr tos

300 ml de lapte

coajă răzuită de lămâie

1-2 ouă

1 praf de sare extrafină

1 praf de bicarbonat de sodiu

1 plic de zahăr vanilinat

1-2 linguri de cacao

ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Pentru umplutură:

400 grame de cremă de brânză

4 linguri de smântână grasă

50-75 grame de zahăr tos fin

1 plic de zahăr vanilinat

cireșe confiate

Categorii