Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Intr-un vas in care vom prepara clatitele ,cernem faina cu praful de copt si cacaoa. Punem sarea si zaharul, apoi facem in mijloc o gaura in care punem ouale batute bine si untul topit. Putin cate putin adaugam laptele,apa minerala, apoi esenta de vanilie. Amestecam pina la omogenizare. Lasam sa se odihneasca 30 de minute, la temperatura din bucatarie. Apoi coacem clatitele intr-o tigaie nonaderenta. Preparam crema intre timp.Separam albusul de galbenus. Batem spuma albusul cu un praf de sare. Smantana, zaharul praf, galbenusul, esenta de vanilie si zaharul vanilat le amestecam bine. Daca vi se pare ca este prea moale crema , puteti adauga o lingura de amidon, dar eu nu am pus. Amestecam cu grija albusul spuma cu crema, apoi o lasam deoparte. Intr-un vas topim ciocolata pentru sos , impreuna cu untul. Cand s-a topit ,luam sosul de pe foc, il lasam sa se raceasca putin , apoi adaugam mierea si laptele. Invartim sa se omogenizeze. Trecem la asamblarea clatitelor.Pe o farfurie asezam o clatita si pe jumatate din ea punem doua linguri de crema. Deasupra presaram fulgi de migdale, putin prajiti. Indoim in doua clatita si apoi iar in doua. Procedam la fel cu toate clatitele. La servire , asezam pe farfurie doua- trei clatite , le ungem deasupra cu putina crema presaram fulgi de migdale si punem sosul de ciocolata. Eu am ornat farfuria cu niste cirese si bombonele. O reteta minunata , pe care sunt convinsa ca si voi o veti incerca. Pofta mare sa aveti ! Bunatatile acestea de clatite sunt facute dupa reteta lui Gordon Ramsay

Ingrediente Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

pentru clatite

200 g faina

2 linguri cacao

2 linguri zahar to

2 oua

300 ml lapte

100 ml apa minerala

1 lingura unt topit

1 plic praf de copt

esenta vanilie

sare

- pentru crema

250 ml smantana

1 ou

1 lingura amidon( optional)

3 linguri zahar pudra

1 lingurita esenta vanilie

2 plicuri zahar vanilat

- pentru so

100 g ciocolata amaruie

15 g unt

2-3 linguri miere

70 ml lapte

- pentru ornat

100 g fulgi de migdale

Categorii