Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa

Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa - Cum se prepara aceste Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa
Iata o reteta simpla si delicioasa de clatite de post, fara oua si fara lapte. Daca vrei sa obtii niste clatite subtiri si fine, trebuie sa obtii o compozitie mai fluida decat de obicei. Pentru aceste Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, zahar, apa.
Ingrediente Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa: 230-250 g faina de grau 500 ml apa minerala carbogazoasa 2 linguri zahar 1 lingurita esenta de vanilie 1 praf de sare 1 lingura ulei (pentru aluat) putin ulei pt coptCum se prepara aceste Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa:
Intr-un castron mai mare, amesteca faina, zaharul si sarea. Adauga treptat apa minerala si amesteca bine cu un tel pentru a evita cocoloasele. Incorporeaza uleiul si esenta de vanilie (poti folosi aroma care iti place). Lasa compozitia sa se odihneasca 10-15 minute pentru a se stabiliza.
Incalzeste o tigaie antiaderenta si unge-o cu putin ulei. Toarna un polonic de aluat si roteste tigaia pentru a-l distribui uniform. Coace clatita aproximativ 1 minut pe o parte, apoi intoarce-o si mai las-o 1 minut. Procedeaza la fel pana se termina compozitia de clatite.
Umple clatitele cu gem, fructe sau crema de ciocolata de post.
Iti recomandam si reteta de Clătite Bănățene, foarte gustoase si apreciate.
Incearca si reteta de Clătite cu brânză și bezea sau poti opta pentru varianta de Clătite sărate cu brânzeturi, foarte gustoase si usor de facut.
Ingrediente Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa
Ingrediente Clatite de post subtiri si fine – Reteta simpla si delicioasa:
230-250 g faina de grau
500 ml apa minerala carbogazoasa
2 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
1 lingura ulei (pentru aluat)
putin ulei pt copt