Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala. Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate. Celelalte 8 oua le spargem si separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam bine cu un zahar vanilat Bourbon, 150 g zahar si smantana. Umplem calatitele cu cate o lingura de branza si le impaturam ca pe sarmale.Asezam clatitele in vase yenna unse cu unt.Peste clatite punem cateva bucatele de unt. Crema din galbenusuri o turnam peste clatite si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , cam 10-15 minute pina cand crema de vanilie se intareste pe margini. Scoatem clatitele din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta astfel: albusurile le batem bine cu un praf de sare; adaugam apoi restul de zahar si mixam din nou pina se intaresc bine albusurile. Dam din nou la cuptor bezeaua pina cand aceasta se caramelizeaza. Se servesc asa calde, cate doua bucati de persoana. Pofta mare ! Poze mai multe : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/clatite-umplute-in-sos-de-vanilie-cu.html

Ingrediente Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

16 clatite

700 g branza de vaci

10 oua

1 plic zahar vanilat Bourbon

1 plic zahar vanilat

1 lingutita esenta vanilie

coaja rasa de la o lamaie

400 ml smantana

450 g zahar

100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom

30 g unt

Categorii