Coaja de copac

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coaja de copac

Aceste fursecuri numite si “coji de copac” erau prefaratele mele in copilarie, ne placea tuturor sa le rontaim mai ales de sarbatorile de iarna, dupa ce ne saturam de prajiturile cu crema. Mod de preparare: se taie untul sau margarina in fasii subtiri si se lasa la temperatura camerei. Apoi se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si mirodenii: coaja de lamaie si orice mai doriti. Se adauga ouale, amestecand tot timpul, apoi si praful de copt si faina. Se obtine un aluat mai moale, care se da la rece o jumatate de ora. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul cu grija intr-o foaie grosuta. Se taie in fasii, se unge cu ou si se presara nuca macinata peste ele. Optional: se pot pudra cu cacao. Fasiile din aluat se rasucesc pe formele unse cu margarin sau unt. Daca nu aveti forme conice, puteti aseza fasiile rasucite ca pe saleuri sau oricum doriti, in tava, pe foaie de copt. Se coc la foc mediu pana se fac aurii (asta inseamna cam 20 de minute). Aveti grija sa nu se faca maronii pe margini, caci se vor usca. Fasiile mai subtiri ies mai crocante, iar cele mai grosute ies mai moi si pufoase. Dupa ce se scot din cuptor, se asaza intr-un vas si se acopera cu un prosop curat. Dupa ce se racesc, e bine sa le depozitati in pungi, ca sa nu se intareasca. Eu am obtinut 3 tavi. Pofta Buna! Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/coaja-de-copac.html

Ingrediente Coaja de copac

1 pachet unt sau margarina (250 g)

2 oua + 1 ou pentru un

7 linguri zahar

1 plic zahar vanilat

1 varf de lingurita de sare

400 g faina

1 plic praf de copt

Coaja de lamaie

Nuci macinate pentru presarat.

Categorii