Coconut macarons

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coconut macarons

Un desert minunat și extrem de simplu de realizat și dacă vă place cocosul e imposibil să nu iubiți aceste minunății..:) Așadar, mai intai de toate punem albușurile impreună cu zaharul intr-un castron pe abur și cu ajutorul unui tel manual amestecăm pina zaharul se topește si compoziția are o textură pufoasă iar la atingere este caldă...aș zice aproximativ 5 minute. Dăm deoparte și adaugăm esența, făina și cocosul razuit. Amestecăm foparte bine pină la incorporarea tuturor ingredientelor și dăm la frigider pentru odihnă minim 2 ore. Apoi, cu ajutorul unei lingurițe facem gramajoare de aprox. 5 cm pe care le punem intr-o tava tapetată cu hartie de copt si coacem la 165”C aprox.15-20 minute, aș zice pină incep să devină un pic aurii pe margini, insă nu foarte mult. Le lăsăm la racit și apoi scufundăm fiecare biluță in ciocolată topită si le așezăm pe hartie de copt pina la racire completă. Din cantitățile date vă vor ieși aprox 75 de bucăți. Sunt delicioase și merg perfect alaturi de o ceașcă cu ceai ori cafea..:) Spor la prăjituri și ginduri bune :*

Ingrediente Coconut macarons

1 cup zahar (200gr)

1/2 cup făină (125gr)

3 cup cocos razuit (300gr)

5 albușuri și esență de vanilie, Pt.decor: 50gr.ciocolata topită

Categorii