Coeurs fondants cu praline de ciocolata
Un adevarat festin pentru papilele gustative!
Instructiuni de preparare Coeurs fondants cu praline de ciocolata
Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti bolurile cu unt.
Taiati pralinele de ciocolata in bucati si portionati untul. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Topiti ciocolata impreuna cu untul in cuptorul cu microunde timp de 2 minute. Intr-un castron amestecati zaharul cu amidonul si faina. Adaugati galbenusurile si amestecati energic. Turnati ciocolata topita si amestecati bine. Incorporati cu delicatete si albusul.
Turnati compozitia in vase si umpleti 3/4 formele /vasele de Ramekins. Adaugati cate 2 patratele de ciocolata neagra in fiecare forma, apoi turnati si restul de aluat de ciocolata. Coaceti timp de 18 minute.
Scoateti cu grija din cuptor, pudrati cu zahar pudra si lasati sa se raceasca timp de 5 minute. Scoateti din forme si serviti calde.
Ingrediente Coeurs fondants cu praline de ciocolata
200g praline de ciocolata
40g ciocolata neagra (8 patratele)
160 g unt (+ unt 20g pentru ungerea formelor)
60 g faina
20 g amidon alimentar
130 g zahar
4 oua
Zahar pudra
1 varf de cutit de sare
4 boluri Ramekin portelan pentru cuptor