Coji de portocale zaharate(confiate)

Timp de preparare 3 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Coji de portocale zaharate(confiate)

Se spală bine portocalele, se curăţă de coajă, tăindu-le sferturi, se scoate partea albă a cojii pentru că este amară. Se aşază într-un vas cu apă, pe foc, unde se lasă la fiert până se pătrund uşor cu furculiţă. Se scot, se limpezesc în mai multe ape reci, se strecoară apăsând să se scurgă bine de apă. Se pune 1 l de apă cu 1 kg de zahăr pe foc până se leagă un sirop subţire. Se introduc cojile şi se pune vasul la un foc mic, lăsându-le la fiert 15 minute. A doua zi se scot cojile şi se pune la fiert siropul.Când este mai legat, se pun cojile şi se fierb 30 de minute, la foc mic. Se repetă operaţia încă 2 zile, legând întâi siropul şi apoi punând cojile.Numai aşa se pătrund bine de sirop! Se scot cojile pe o strecuratoare, se lasă să se scurgă bine de sirop, apoi se aşază pe o planşetă la uscat. În timpul uscării se trec prin zahăr tos. La fel se prepară din lămâi. • Când sunt gata, se pot tăia fâşii pe lung, de 2 cm de late. Se strânge fiecare fâşie sul şi se înţeapă transversal cu o scobitoare ca să nu se desfacă. Se lasă aşa 3 ore până ce se presează, apoi se scot scobitorile.Se obţin nişte "melci" cu care puteţi orna torturile. • Se usucă pe o sită la soare sau în cuptorul încălzit la 30-35 de grade.Când sunt aproape uscate se trec prin zahăr tos, apoi se pun iar la uscat. • Se păstrează în cutii, cu hârtie albă între straturi, la un loc rece şi uscat. • Eu le-am pus în borcan cu sirop cu tot pentru că le-am făcut iarna şi nu doream sa le usuc. Au fost bune şi aşa, mai ales la Diplomat, la îngheţate,budinci, creme. P.S. Nu le-am mai făcut recent, aşa că nu am fotografii.

Ingrediente Coji de portocale zaharate(confiate)

•500 g de coji de portocale

•1 kg de zahăr

•1 l de apă

Categorii