Cornulete asortate cu aluat din untura

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cornulete asortate cu aluat din untura

Pentru ca am avut untura, am zis ca trebuie sa incerc sa fac cornulete asa cum ni le facea mama cand eram mici. Asa ca am intrebat-o cum ni le prepara si m-am apucat de treaba. Gustul e incomparabil cu cele facute cu unt sau margarina. Sunt mult mai pufoase, mai fragede si mai gustoase. Mod de preparare: Se freaca untura cu zaharul, se adauga sarea, oul, amestecand continuu. Se adauga si apa calduta, praful de copt stins in zeama de la o jumatate de lamaie. Se toarna apoi faina din cand in cand, amestecand bine, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Pentru ca mi-a iesit destula compozitie, aluatul l-am impartit in doua jumatati si am folosit numai una (cealalta parte o pastrez la frigider pentru a o folosi alta data). Se preincalzeste cuptorul. Se intinde aluatul pe masa de lucru (presarata cu faina) intr-o foaie subtire si se taie in fasii lungi. Pentru a testa cat mai multe arome, puteti pune cate un pic din fiecare gem sau dulceata pe care il aveti in cescute si sa il amestecati bine cu un pic de nuca macinata. Eu am folosit dulceata de zmeura, de visine, de piersici si de mure. Mai departe, intindem amestecul de dulceata cu nuca pe fasia de aluat, rulam si taiem in cornulete mici. Se asaza in tava, pe foaie de copt (sau in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina) si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 20 de minute. Raman pufoase chiar si cele mai rumene. Dupa ce le scoateti din cuptor, scoateti-le intr-un vas incapator si nu uitati sa le acoperiti cu un prosop curat! Eu am obtinut 2 tavi, daca doriti sa obtineti mai multe, pregatiti si celalalt aluat. Pofta Buna! Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/03/cornulete-asortate-cu-aluat-din-untura.html

Ingrediente Cornulete asortate cu aluat din untura

250 g untura

1 lingura zahar

1 varf lingurita sare

1 pahar apa calduta

1 ou

1 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie

Faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

dulceata de zmeura

de visine

de piersici

de mure

nuca macinata

Categorii