Cornulete cu untura si iaurt

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie. la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat. Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute. Umplutura:Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa. Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine. Pe masa de lucru presaram putina faina alba. Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici. Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat. La fel procedam cu toate cornuletele. Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele. Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult. Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar. Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Pofta buna!

Ingrediente Cornulete cu untura si iaurt

Pentru aluat:

200 gr untura

200 gr iaurt

1 ou

5 linguri zahar

1 lingurita bicarbonat

2 lingurite extract de vanilie

coaja rasa de lamaie

500-550 gr faina

un praf de sare

Umplutura:

1 castron nuca macinata

1 canita lapte fierbinte

5-6 linguri zahar

2 lingurite esenta de rom

1 lingura cacao

zahar pudra

Categorii