Cornulete cu untura - varianta cu apa minerala

Reteta culinara Cornulete cu untura - varianta cu apa minerala din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cornulete cu untura - varianta cu apa minerala

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornulete cu untura - varianta cu apa minerala

 

Pentru ca aveam untura si pentru ca mai am un nepot proaspat boboc de facultate, am zis sa-i pregatesc niste cornulete delicioase, sa se indulceasca si el alaturi de colegii de camera. Reteta asta am gasit-o pe niste foi ingalbenite ramase mostenire de la Mami- mama mamei mele, acolo era cu sifon, am apucat si eu vremea sifonului cand eram mica, ma fascina cand se montau capsulele alea in sticla speciala de sifon si apa din interior se umplea de bule....amintiri dintr-o epoca apusa. Eu am inlocuit sifonul cu apa minerala si m-am pus pe framantat cornulete delicioase umplute cu rahat si gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata..

Aluat 400 g untura la temperatura camerei 1/4 lingurita sare 4 pliculete zahar vanilat 4 oua medii 2 pliculete praf de copt+ 4 lingurite otet 160 ml apa minerala 1 kg faina Umplutura rahat colorat gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata Pentru pudrat zahar pudra

Aluat : Untura moale se pune intr-un castron incapator, se adauga sarea si zaharul vailat si se omogenizeaza, apoi se adauga cele 4 oua si se amesteca bine. Praful de copt se stinge cu otetul si se adauga peste compozitia din castron impreuna cu apa minerala, se amesteca bine, apoi se adauga faina cernuta si se framanta un aluat nelipicios dar care nu este tare. Mie mi-a fost suficient kg de faina, nu l-am pus tot deodata ci treptat, e posibil sa nu trebuiasca toata faina sau sa mai fie nevoie, in functie de cat de dimensiunea oualelor. Am framantat aluatul, apoi l-am strans intr-o bila si l-am lasat la odihnit cca 30 min intr-un loc mai racoros decat bucataria, dar nu la frigider.

Dupa ce au trecut cele 30 min am impartit aluatul in bile mai mici, din fiecare bila am intins o foaie nu foarte groasa, dar nici subtire, potrivita, am decupat un rotund pe care l-am taiat cu o rola in 8 bucati. Pe fiecare bucata am pus rahat sau gem, am format cornuletul si am umplut tava cu cornulete. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25-30 min sau pana incepe sa se rumeneasca frumos. Cand au fost gata cornuletele le-am scos din cuptor si le-am tavalit prin zahar pudra. Simplu si gustos !

Ingrediente Cornulete cu untura - varianta cu apa minerala

Aluat

400 g untura la temperatura camerei

1/4 lingurita sare

4 pliculete zahar vanilat

4 oua medii

2 pliculete praf de copt+ 4 lingurite otet

160 ml apa minerala

1 kg faina

Umplutura

rahat colorat

gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata

Pentru pudrat

zahar pudra

Categorii