Cornulete cu vanilie

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Cornulete cu vanilie

Se pun faina si sarea intr-un castron. Se taie untul bucati si se adauga la faina, impreuna cu zaharul si migdalele. Se framanta totul rapid intr-un aluat faramicios.

Aluatul se pune intr-o punga pentru congelator, care se inchide. Se intinde aluatul din punga cu sucitorul, formand un dreptunghi de grosimea unui deget. Se lasa la rece peste noapte. Se incinge cuptorul la 180°C; se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt.

Se scoate aluatul din punga si se taie pe lung, in trei fasii. Fasiile se taie de-a latul in 80 de bucati de grosimea unui deget. Pe suprafata de lucru pe care s-a presarat faina se formeaza cornulete din bucatile de aluat. Se asaza cornuletele in tavi, la 2 cm distanta unul de altul.

Cornuletele se coc pe rand 10-12 minute, pana devin usor aurii. Se amesteca zaharul cu pulpa de vanilie. Cornuletele se dau cu grija prin zahar cat sunt fierbinti. Se aseaza pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.incearca AndanaPan.ro - produse de panificatie, patiserie si cofetarie.

Ingrediente Cornulete cu vanilie

275 g faina, in plus pentru prelucrat

1 praf sare

200 g unt rece

100 g zahar

100 g migdale decojite macinate

Pentru decorat:

50 g zahar fin

pulpa dintr-un baton de vanilie

Categorii