Paine franceza (french bread)

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Paine franceza (french bread)

Intr-un castron mare se adauga 2 cesti de faina, drojdia si sarea. Se adauga cele 2 pahare de apa calda si se amesteca bine cu ajutorul mixerului.

Pe o suprafata se presara faina, si se framanta aluatul timp de aproximativ 8-10 minute, pana devine un aluat rigid, neted si elastic.Se pune aluatul intr-un castron uns, se acopera si se lasa intr-un loc cald la dospit pana ce acesta isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul in jumatate. Se presara faina pe suprafata de lucru, rulandu-se fiecare jumatate in dreptunghiuri de dimensiuni mari. Ruleaza, pornind de la latura lunga. Marginea se umezeste cu apa si se intoarce la capete.

Se unge o foaie de copt si se presara cu malai. Se aseaza painea pe foaia de copt preparata. Se bate usor albusul de ou cu 1 lingura de apa, si se unge painea cu ajutorul unei pensule. Se acopera cu o servet umed si se lasa sa creasca pana ce aproape s-a dublat .

Cu un cutit foarte ascutit, se fac 3 sau 4 taieturi diagonale de aproximativ 2 cm adancime in partea de sus a fiecarei paini. Se coc painile la cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 20 de minute. Unge din nou painile cu amestec de albus de ou. Se coace pentru o perioada suplimentara de 15 - 20 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar special.

Ingrediente Paine franceza (french bread)

6 cani faina

2 1 / 2 pachetele de drojdie uscata

1 1 / 2 lingurita de sare

2 cani de apa calda

1 lingurita de malai

1 ou

1 lingura de apa

Categorii