Cornulete de post cu gem de prune si nuca

Reteta culinara Cornulete de post cu gem de prune si nuca din categoria Dulciuri. Cum sa faci Cornulete de post cu gem de prune si nuca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cornulete de post cu gem de prune si nuca

 

INGREDIENTE
250 g margarina unirea 200 g zahar 250 ml apa minerala 1 pliculet praf de copt un praf de sare esenta de vanilie sau zahar vanilat 700 g faina ( daca mai cere aluatul mai plusati, depinde de faina, eu am avut faina un pic mai inchisa la culoare) ulei pentru uns blatul de lucru gem de prune amestecat cu nuca macinata pentru umplut zahar pudra pentru tavalit cornuletele

Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margasina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol adaugam zaharul si incepem sa mixam pret de 5-6 min, apoi adaugam esenta de vanilie, praful de copt, sarea si omogenizam. Peste turnam apa minerala si apoi faina putin cate putin pana obtinem un aluat nu foarte tare dar nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il baga ma frigider pentru 30 min. Dupa 30 min scoatem aluatul din frigider il impartim in mai multe bilute si intindem cu sucitorul aluatul, nu foarte gros, apoi cu ajutorul unei farfurii decupam un cerc, taiem in 8 triunghiuri , apoi asezam gemul si formam cornuletele. In tava de la aragaz , tapetata cu hartie de copt, asezam cornuletele, incingem cuptorul la 180 grade si coacem cornuletele pana incep sa se rumeneasca frumos pe margini. Se scot din cuptor, se tavalesc prin zahar sau se lasa asa, fiecare dupa cum prefera.

Ingrediente Cornulete de post cu gem de prune si nuca

250 g margarina unirea

200 g zahar

250 ml apa minerala

1 pliculet praf de copt

un praf de sare

esenta de vanilie sau zahar vanilat

700 g faina ( daca mai cere aluatul mai plusati, depinde de faina, eu am avut faina un pic mai inchisa la culoare)

ulei pentru uns blatul de lucru

gem de prune amestecat cu nuca macinata pentru umplut

zahar pudra pentru tavalit cornuletele

Categorii